Răspunsuri la întrebări frecvente

Ce pot face dacă am uitat parola pentru autentificare?

Pentru a recupera parola faceți clic pe una din legăturile: “Aţi uitat parola?” sau “Aţi uitat numele de utilizator sau parola?”; care le puteți găsi în formularul de autentificare (de regulă mai jos de butonul “Autentificare”). Sau puteți accesa direct pagina de la adresa  http://elearning.usarb.md/moodle/login/forgot_password.php.

Recuperarea parolei este o procedură simplă ce constă din 4-5 etape:

  1. Utilizatorul furnizează numele de utilizator sau a adresa de email.
  2. Moodle-ul trimite utilizatorului un email cu un link către o pagină de confirmare a intenției de schimbare a parolei.
  3. Utilizatorul confirmă intenția de a schimba parola (accesînd link-ul menționat mai sus).
  4. Moodle-ul trimite al doilea email în care pune o parolă generată aleator și linkul la pagina unde utilizatorul își poate schimba parola. Atenție!: nu vă grabiți să ștergeți acestă scrisoare.
  5. * Utilizatorul are două opțiuni: fie că acceptă parola generată de Moodle, fie că a accesează link-ul pentru schimbarea parolei (unde se logheaza cu parola generata de moodle) și imediat o schimba in ceva mai memorabil (mai natural).

De ce nu pot încărca fișiere mari (de regulă mai mari decît 5 MO) în curs?

Notă: „MO” este o prescurtare pentru „Mega Octeți”.

Fiecare curs Moodle are restricție privind mărimea maximă a fișierelor ce pot fi încărcate. Valoarea acestei restricții se stabilește în funcție de două componente: pe de o parte, restricțiile interpretatorului PHP și  pe de altă parte, opțiunea „Dimensiune maximă de încărcare” din setările cursului. Acestă dependență poate fi descrisă prin formula:

mărimea maximă a fișierelor ce pot fi încărcate = min(resctricții PHP, opțiunea „Dimensiune maximă de încărcare”).

Acestea fiind spuse, soluția este simplă. În cazul cînd nu puteți încărca un fișier de mărimea X MO, accesați setările cursului (Blocul „Stări”, itemul „Editează setări”) și alegeți pentru opțiunea „Dimensiune maximă de încărcare” o valoare Y MO mai mare decît X (Y>X). După acesta încercați din nou să încărcați acest fișier. În caz de succes reiese că valoarea restricției de partea PHP este mai mare sau egală cu Y. În caz de insucces concluzia este inversă. Valoarea restricției PHP este mai mică decît Y și respectiv trebuie să vă adresați administratorului platformei cu o cerere de mărire a valorii acestei restricții.

Administratorul platfomei poate fi contactat:

  1. prin intermediul mesageriei interne a platformei (scrieți un mesaj utilizatorului „Administartor Site-Moodle”);
  2. scrieți un email la adresa indicată pe pagina Contacte.
Ultima modificare: miercuri, 25 septembrie 2013, 14:41