Profilul utilizatorului

Fiecare utilizator are posibilitatea de aşi edita profilul în cadrul sistemului Moodle.

În profil se poate de modificat următoarea informaţie:

  1. Numele şi prenumele.
  2. Adresa e-mail. Asiguraţi-vă că adresa este corectă, şi de multe ori aţi verificat. Moodle are multe caracteristici care sunt bazate pe utilizarea de e-mail.
  3. Puteţi alege cine poate vedea adresa email.
  4. E-mail activat. Acest parametru activează sau dezactivează posibilitatea de a trimite Moodle mail la adresa indicată.
  5. Format e-mail. Aici puteţi selecta formatul de mesaj - HTML sau text simplu. Majoritatea clienţilor moderni mail au capacitatea de a afişa e-mail în format HTML. Dacă aveţi o conexiune lentă sau pur si simplu preferaţi ca scrisoarea dumneavoastră să fie simplă, o alegere bună ar fi "Text".
  6. Autoabonare la forum.Forum Moodle este un instrument puternic pentru a comunica cu grupul vostru. Este suficient să menţionez că aveţi posibilitatea de a "subscribe" pe forum, ceea ce înseamnă că noile mesaje pe forum vor fi trimise la pe e-mail. Aceasta este o modalitate eficientă de a păstra discuţia fără a fi nevoie să vă autentificaţi şi vizualiza forumurile de zi cu zi.
  7. Urmărirea forum.Dacă selectaţi "Da, ţine evidenţa de mesaje noi», Moodle va evidenţiază conţinutul nou, care a apărut după ultima vizită în acest forum.
  8. În timpul de editare a textului.Această opţiune vă permite să activa sau dezactiva utilizarea de HTML Editor în Moodle.
  9. AJAX şi Javascript.AJAX - un set de instrumente software pentru conţinut web dinamic. Dezvoltatorii Moodle sunt experimenta cu noi metode de creare a interfaţei pentru a face Moodle mai uşor de utilizat. Dacă nu găsi această opţiune înseamnă administratorul nu a activat Interfaţa experimental folosind AJAX.
  10. Citirea de la ecran. Selectarea acestei opţiuni permite Moodle să înţeleagă că sunt sunt utilizate metode de citire de pe ecran (pentru persoane cu dezabilităţi).
  11. Zona de timp.Setarea fusului orar este foarte important, mai ales atunci când lucraţi cu audienţă internaţională, sau în cazul în care călătoriţi.
  12. Limba preferată. Setarea limbii aici face limba implicită pentru toate paginile.
  13. Descriere.Câmp Descriere oferă o oportunitate de a spune despre tine comunităţii Moodle.
  14. Imaginea. Utilizatorii au posibilitatea de a selecta imaginea de profil. Este posibil de utilizat formatele grafice JPEG sau PNG cu dimensiunile 100x100. Fişierul trebuie să respecte limita stabilită de administrator.
  15. Interese. Puteţi descrie interesele şi preferinţele Dvs.
  16. Datele de contact. Este posibil de indicat datele de contact în diverse sisteme de comunicare: ICQ, Skype, AIM, Yahoo etc.

Last modified: vineri, 24 februarie 2012, 2:29