1.Propuneţi şi descrieţi cel puţin cinici tehnici de identificare a reprezentărilor studenţilor la (una din) disciplina pe care o predaţi. Folosind aplicaţia MS Word, înscrieţi informaţia respectivă într-un fişier cu numele tehnici_repr_nume_prenume. doc.

2.Pornind de la noţiunea de transpoziţie didactică, descrieţi:

  • cum şi în ce măsură aţi utilizat cunoştinţele „savante” şi practica socială de referinţă la elaborarea programei/curriculum-ului disciplinei predate.
  • care sunt modalităţile de transpunere a conţinuturilor de predat în conţinuturi de învăţat la prepararea unei lecţii sau a unui seminar la disciplina pe care o predaţi. Salvaţi descrierea sub numele transpoz_nume_prenume.doc.

3.Realizaţi un studiu de caz privind contractul didactic cu studenţii din grupele în care predaţi. În ce măsură contractul didactic este explicit în cazul Dvs.? În ce măsură contractul didactic facilitează învăţarea şi calitatea rezultatelor academice? Consideraţi necesară încheierea unui contract didactic explicit între studenţi şi cadrul didactic? Argumentaţi poziţia Dvs. Salvaţi descrirea într-un fişier cu numele contr_did_nume_prenume.doc