Chat

Elementul Chat este unicul element ce necesită prezenţa în acelaş interval de timp a studenţilor şi a profesorului în sistema Moodle. Cu ajutorul acestui element se pot promova discuţii, consultaţii etc.

Parametrii elementului Chat:

  1. Name of this chat room (Denumirea "camerei" chat). Deoarece concomitent pot fi desfăşurate mai multe chaturi, fiecare chat se petrece în "cameră" aparte. Astfel pentru identificarea chatului este suficient de cunoscut în care "cameră" el se desfăşoară.
  2. Introduction text (Textul introductiv). Acest parametru conţine textul afişat fiecărui participant înainte de a fi admis la discuţie în chat.
  3. Next chat time (Data şi ora de început a chatului). În această opţiune se indică data şi ora, cu precizia pînă la un minut, cînd se va începe chatul.
  4. Repeat sessions (Repetarea chatului). Cu ajutorul acestui parametru se poate de specificat periodicitatea chatului: în fiecare zi sau săptămînă. Se poate de indicat data repetării chatului manual sau de selectat că chatul dat nu va avea repetări.
  5. Save past sessions (Salvarea discuţiilor anterioare). Acest parametru indică modul de păstrare a discuţiilor deja petrecute. Se poate de păstrat permanent, de indicat un interval de timp după care sistema automat va curăţi chatul de discuţiile vechi sau de nu păstrat discuţiile deja petrecute.
  6. Everyone can view past sessions (Oricine poate vedea discuţiile anteriore). În cazul dacă păstrăm discuţiile anteriore putem oferi posibilitatea studenţilor de a viziona discuţiile anteriore.
  7. Common module settings (Parametrii elementului)
  8. Restrict access (Restricţii de accesare)

Ultimele două blocuri sunt similare cu blocurile respective de la elementul "Alegere".

Ultima modificare: duminică, 26 februarie 2012, 01:00