Principiul de lucru al platformei de instruire Moodle

Moodle este o aplicaţie web scrisă într-un limbaj de programare PHP (aşa-numitele "LAMP tehnologie" - Linux + Apache + PHP + MySQL). Astfel, pentru Moodle nevoie de un server Web, baze de date PHP şi SQL. Sistemul de operare de pe serverul recomandat sistemelor de operare cum ar fi unixlike GNU Linux. Ca un server web este cel mai frecvent utilizate Apache httpd, şi ca un server de baze de date de management - MySQL. Cu toate acestea, Moodle poate lucra cu o gamă largă de alte sisteme de operare, servere Web şi de baze de date.

Astfel, sistemul Moodle funcţionează analogic schemelor similare din orice aplicaţie în PHP:

 1. Ghid de tipuri în bara de adrese, click pe un link sau trimite un formular.
 2. Browser-ul utilizatorului trimite o cerere către serverul de web.
 3. Serverul Web procesează cererea, găseşte pe fişierul program la care aceasta cerere este adresată (curs de exemplu, / view.php) pe hard-disk, un dosar de server Web (de exemplu / home / moodle / www / htdocs / bineinteles / view.php), execută fişierul şi trimite informaţia de la interogare ca date de intrare.
 4. Fişier program pentru a procesa cererea şi generarea paginei web de răspuns.
 5. Serverul de web trimite pagina Web în browser.
 6. Browser-ul afişează o pagină pe ecranul utilizatorului.

Cea mai importantă limitare care decurg din astfel de sistem de lucrări:

 • Moodle nu poate accesa resursele de la un utilizator în mod direct. Pentru a trimite un fişier la server, utilizatorul trebuie să-l trimiteţi prin formularul respectiv.
 • Orice acces la sistemul ar trebui să iniţieze un utilizator. În cazul în care utilizatorul nu generează cereri, informaţiile de pe pagină nu se schimbă. Chiar şi în scopul de a afişa mesaje noi în mesaje, browser-ul va reîncerca automat cererea la server.

Structura Moodle conţine un set de fişiere executabile şi biblioteci utilizate de către acestea. De exemplu, puncte de intrare sunt:

 • index.php - afişează pagina principală a Moodle;
 • curs / view.php - afiseaza pe pagina principală a cursului;
 • ghidul / view.php - afişează ghidul de carte;
 • mod / forum / view.php - afişează prima pagină a pe forum.
Ultima modificare: luni, 21 noiembrie 2011, 10:16