Standardele e-Learning

Crearea de cursuri pentru sisteme de învăţare la distanţă, în conformitate cu standardele SCORM, AICC, IMS.

AICC - este primul standard pentru e-learning. Având în vedere lunga istorie a sprijinului primit mai multe e-learning şi, prin urmare, rămâne de popular astăzi. Actual de dezvoltare a standardului este în formalizarea de interacţiune a sistemelor de management de învăţare şi sisteme pentru crearea de module de formare în viitor, va utiliza un număr mult mai mare de cursuri de formare, inclusiv cele create de alte standarde.

Partajat obiect conţinut de referinţă Model (SCORM) - un standard care a fost dezvoltat pentru sisteme de învăţare la distanţă. Acest standard conţine cerinţele de organizare a materialelor didactice şi a întregului sistem de învăţământ la distanţă. SCORM permite interoperabilitatea componente şi posibilitatea de reutilizare: materialului de învăţare individuale, transmise de blocuri mici, care pot fi incluse în diferite cursuri de formare şi a sistemului de învăţământ la distanţă utilizate, indiferent de cine, unde şi prin ce mijloace au fost create. SCORM este bazat pe standardul XML.

IMS. Standard IMS dezvoltat şi întreţinut de către Consorţiul Global Learning IMS. Lucrările la dezvoltarea sa a început în 1997. Spre deosebire de alte standarde de la bun început a fost creat pentru utilizarea în învăţământul superior. Principalele direcţii de dezvoltare a specificaţiilor IMS - metadate, de ambalare de conţinut, probleme de compatibilitate şi de testare, precum şi de management al conţinutului.

Ultima modificare: vineri, 24 februarie 2012, 01:42